Voorbeeld trainingsschema vrouw

Jouw doelen en fitnessniveaus zijn alles bepalend voor wat het beste bij jouw situatie past. Deze suggesties moeten daarom echt als richtlijn worden gebruikt.

Cardio-trainingsroutines voor beginners

• Je kunt loopbanden, crosstrainers, hometrainers, trapbeklimmers en roeiers uitproberen. Elk van deze machines kan starten met een lage intensiteit, zodat je ze eerst leert kennen.
• Begin met 15 minuten cardio en als jij je op jouw gemak voelt, kan je geleidelijk de tijd en de intensiteit verhogen de eerst volgende keren.

Routines krachttraining voor beginners

• Een trainingsroutine voor het hele lichaam kan bestaan uit shoulder presses, back rows, leg curls, planks, push-ups, squats en hip thrust. Dit zijn basisoefeningen voor beginners, raadpleeg een personal trainer als je niet zeker weet hoe je ze moet doen.
• Om te beginnen moeten vrouwelijke beginners proberen om 2-3 sets uit te voeren met 8-10 herhalingen. Begin zeker met lichte gewichten zodat je zwaardere gewichten kunt inbouwen naar verloop van tijd, techniek gaat voor alles.

trainingsschema vrouw

Trainingsschema vrouw onderlijf

trainingsschema vrouw

Trainingsschema vrouw bovenlijf

trainingsschema vrouw

DOWNLOAD HIER ALLE SCHEMA’S

Vergeet aan het einde van een training niet wat te strekken. Zeker als je de hele dag aan een bureau zit, kunnen je spieren verkort en bekneld raken. Strekoefeningen doen na een training is ideaal, want dan zijn je spieren al opgewarmd.

Conclusie

De meeste vrouwen weten van nature wel wat goed voor hun is en hebben veel beweging nodig. Zorg dus dat jij jezelf ook echt lekker uitdaagt, maar hou ook vooral de afwisseling erin. Denk eerder in termen van langzaam
en volume, dan snel en explosie, als je voor meer spiermassa traint.

Hopelijk heb je zo een beter zicht op waar een trainingsschema aan zou moeten voldoen en hoe jij jouw trainingen beter kunt gaan structureren voor jouw doelen. Ben jij klaar om ook naar jouw krachten te spelen, of heb je verdere vragen hierover? Stuur ons even een mailtje!