9.4/10 uit 7500+ reviews
Gratis verzending vanaf €45
Thuisbezorgd met PostNL
Voor 21:59 besteld = morgen in huis

Eiwitten

Eiwitten, alles wat je moet weten!

Eiwitten die je helpen sterker te worden, die je helpen met afvallen, die je helpen bij het spierherstel na inspanning en eiwitten die je helpen bij het bouwen van je nieuwe garage. Deze laatste klinkt als een gekke claim, maar op dat wat wij ‘het internet’ noemen gaan er soms verhalen rond, waarbij deze claim in het niet valt. Hierdoor zie je door de (eiwit)bomen het (gespierde) bos some helemaal niet meer.

Daarom voor jouw gemoed even een artikel dat haarfijn uitlegt wat eiwitten zijn, wat ze doen en waarom ze nuttig zijn als supplement. 

Inhoudsopgave

 • Allereerst: wat zijn eiwitten?
  • Goed voor de gezondheid
  • Aminozuren in eiwitten
  • Verschillende soorten eiwitten
 • Eiwitten voor spiergroei
 • Eiwitten voor gewichtsbeheersing
 • De beste eiwitsupplementen
 • Conclusie
DSC08550-scaled
hoeveel eiwtten

Allereerst: wat zijn eiwitten?

Net als bijvoorbeeld vezels, koolhydraten en vet is eiwit een voedingsstof. Eiwitten (ook wel proteïnen genoemd) zijn de bouwstenen van je lichaam. Je lichaam bestaat zelfs voor meer dan 15% uit eiwitten! Ze zitten in voeding en kunnen zowel uit dierlijke als plantaardige voedingsbronnen worden gehaald. Sommige voedingsbronnen zijn er rijk aan (denk aan kip, witvis, melk etc.), andere levensmiddelen bevatten er over het algemeen een stuk minder van (zoals brood en veel groente- en fruitsoorten).

Goed voor je gezondheid

De inname van voldoende eiwitten zijn essentieel voor je gezondheid. Dat komt vooral omdat ze belangrijk zijn voor vele processen in je lichaam. Zo kunnen eiwitten die uit wei worden onttrokken (de befaamde ‘whey protein’) het herstel en behoud van spierweefsel ondersteunen. Maar waarom is dit specifiek het geval bij de wei proteïne? Om dit goed uit te kunnen leggen moeten we je eerst iets vertellen over aminozuren.  

Aminozuren in eiwitten

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. In totaal zijn er 22 verschillende aminozuren en eiwitten bestaan dus uit verschillende ketens van die aminozuren. Er zijn twee soorten aminozuren: essentiële en niet-essentiële aminozuren. Het verschil tussen deze twee soorten is dat het menselijk lichaam de essentiële aminozuren niet zelf kan aanmaken en deze dus via voeding binnen moét krijgen. Elk aminozuur heeft ook weer zijn eigen gezondheidsvoordeel. 

Verschillende soorten eiwitten

De samenstelling, volgorde en structuur van de verschillende aminozuren in een eiwit noemt men het ‘’aminozuurprofiel’’. Verschillende soorten eiwit hebben dus verschillende aminozuurprofielen met verschillende functionele eigenschappen. Van het aminozuurprofiel in wei eiwitten, eiwitrepen en eiwitpoeders is bewezen dat het een gunstige bijdrage levert bij het herstel- en behoud van spiermassa en daarom is het voor sporters gunstig om genoeg van deze eiwitten binnen te krijgen. Ons Pure Whey Isolate eiwitpoeder bevat maar liefst 27,5 gram eiwit per shake en bevat bijna geen vet- en koolhydraten. 

pp_pure_whey_isolate.png
spieropbouw

Eiwitten voor spiergroei

Het is niet zo, dat wanneer je meer eiwitten eet, dat je spieren dan vanzelf ineens gaan groeien. Maar als je je spieren (op welke manier dan ook) traint, dan kunnen eiwitten helpen bij het herstellen en groeien van je spieren. Dat zit zo: als jij (kracht)training doet, dan ontstaan er minuscule scheurtjes in je spieren. Eet jij direct na jouw work-out een goede dosis proteïnen, dan vullen die de scheurtjes in je spieren op. Daardoor behoud je je spiermassa en groeit het dus waar de scheurtjes worden opgevuld.

Eiwitten voor gewichtsbeheersing

Omdat proteïnen een verzadigende werking hebben en belangrijk zijn voor de instandhouding van spierweefsel is de inname van voldoende eiwitten belangrijk voor iedereen die op een bewuste manier met zijn/haar gewicht bezig is. Onze protein blend shake biedt jouw een compleet pakket aan kwaliteitseiwitten verrijkt met een goede dosis vitaminen en mineralen.

De beste eiwit supplementen kopen?

Dan moet je toch echt bij ons zijn. We weten het: ‘Wij van Personal Protein, zeggen dat onze eiwitten het best zijn’. Maar dat doen we met goede redenen. We hebben jarenlange ervaring met de productie van de beste eiwitten én we doen alles op basis van diepgaand onderzoek.

Zo heeft Pure Whey Shake de hoogste kwaliteit en biedt onze Protein Blend Shake jou een compleet pakket aan kwaliteit eiwitten, verrijkt met een goede dosis vitaminen en mineralen. Plus – en deze ‘plus’ moet je niet onderschatten – wij hebben onze Flavour Shots als geheime wapen. Daarmee kun jij iedere keer een ander heerlijk smaakje kiezen en gaan de shakes nooit vervelen!

Conclusies over eiwitten

 • Het (ook wel proteïnen genoemd) zijn net als koolhydraten, vetten en vezels, voedingsstoffen. 
 • Ze zijn van groot belang voor jouw gezondheid.
 • Ze worden opgebouwd uit aminozuren.
 • Ze kunnen bijdragen aan de bouw van je spiermassa.
 • Ze kunnen ook helpen als je gewicht wil verliezen.
 • Bij Personal Protein bieden we (op basis van onderzoek) de beste eiwitten aan.

Net als bijvoorbeeld vezels, koolhydraten en vet is eiwit een voedingsstof. Eiwitten zitten in voeding en kunnen zowel uit dierlijke als plantaardige voedingsbronnen worden gehaald. Sommige voedingsbronnen zijn rijk aan eiwitten (kip, witvis, melk etc.), andere levensmiddelen bevatten weer heel weinig eiwitten (brood, groente, fruit). 

 
pp_protein_tryout_pack_11.jpg

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting.

Je bent daarmee als eerste op de hoogte van nieuwe producten, aanbiedingen en informatieve blogs.

nieuwsbrieF

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling.