9.4/10 uit 7500+ reviews
Gratis verzending vanaf € 45
Thuisbezorgd of bij een PostNL afhaalpunt
Voor 17:00 besteld = morgen in huis

Eiwitpoeder

Eiwitpoeder is poeder dat kan bijdragen aan spierherstel en spiergroei op het moment dat je het neemt wanneer je je spieren traint. Met een goede eiwitpoeder maak je een eiwitshake, die je bijvoorbeeld na je workout drinkt, zodat je spieren beter herstellen. In dit artikel vind je alles over eiwitpoeder, wat het is en welke eiwitpoeders het beste zijn.

 

Inhoudsopgave

 • Wat is eiwitpoeder?
 • Verschillende soorten eiwitpoeders
 • Hoe worden eiwitpoeders gemaakt?
 • Welke zijn het beste?
 • Eiwitpoeder kopen van Personal Protein
 • Conclusie
arthur-edelmans-qfjuh4OLdxw-unsplash
hoeveel eiwitten

Wat is eiwitpoeder?

Eiwitpoeder is poeder met een hoge concentratie aan eiwitten – “OH ECHT?” Ja echt. Omdat er verschillende eiwitten zijn die verschillende functionele eigenschappen hebben, zijn er dus ook verschillende eiwitpoeders. De meest populaire eiwitpoeders zijn whey eiwitpoeders of whey isolaat eiwitpoeders omdat de eiwitten in dit poeder het herstel- en behoud van spiermassa ondersteunen. Deze eiwitten zijn dus gunstig voor mensen die bewust bezig zijn met hun gezondheid of een actieve en/of sportieve levensstijl hebben. 

Verschillende soorten eiwitpoeders

Een belangrijk onderscheid tussen verschillende eiwitpoeders is tussen de dierlijke en plantaardige varianten. Het voordeel van plantaardige eiwitpoeders is dat ze geen lactose bevatten en een minder grote tol van het milieu eisen. Daar staat tegenover dat plantaardige eiwitten vaak als minder lekker worden ervaren en iets minder goed worden opgenomen door het lichaam. Dit komt omdat eiwitpoeders die uit zuivel onttrokken zijn vaak een romiger en neutraler van smaak zijn. Daardoor heb je bij dierlijke eiwitpoeders veel meer het idee dat je een milkshake drinkt dan bij plantaardige eiwitshakes. 

Hoe worden eiwitpoeders gemaakt?

Eiwitpoeder wordt gemaakt door eiwitten uit de gewenste bron (melk, kaas, erwten, rijst, aardappel of een andere bron waar eiwitten in zitten) te onttrekken en vervolgens te filtreren. Het filtreren wordt gedaan om het eiwitpoeder als het ware te ‘strippen’ van alles wat geen eiwit is (bijvoorbeeld vet, koolhydraten, vezels en water) om zo een zo groot mogelijk gedeelte van het poeder uit eiwit te laten bestaan. Je hebt de zogenoemde ‘concentraten’ en ‘isolaten’. Concentraten zijn eiwitpoeders met een eiwitgehalte rond de 80%: er is dus doorgefilterd tot 80% van eiwitpoeder uit eiwit bestaat. Isolaten zijn eiwitpoeders met een eiwitgehalte van rond de 90% of hoger. Er is dus extra lang doorgefilterd. Door deze extra processing zijn isolaat eiwitpoeders duurder dan concentraten.

Welke is het beste eiwitpoeder?

Welke eiwitpoeders het beste zijn, heeft met een aantal factoren te maken. Zo is de oplosbaarheid een factor die een rol speelt in gebruik, maar ook de mate van opname door je lichaam. Het is niet vanzelfsprekend dat je lichaam alle eiwitten opneemt. Ook het aminozuurprofiel is belangrijk, aangezien je lichaam sommige aminozuren (eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren) niet zelf aanmaakt. Het is dus goed als de eiwitten veel van die zogeheten essentiële aminozuren bevat. Verder is natuurlijk ook het daadwerkelijke eiwitgehalte en de overige voedingswaarden in de poeder belangrijk. Wat wil je erin hebben zitten? En, de laatste twee factoren die een rol spelen zijn: de smaak en de prijs. Die moet je niet door elkaar halen. De smaak moet niet gaan vervelen, maar ook het geld dat je neer moet tellen moet niet vervelend aanvoelen.

prijzen stijgen
pp_pure_whey_isolate_pouch.png

Eiwitpoeder kopen van Personal Protein

Bij Personal Protein kijken we naar drie factoren om de samenstelling van onze eiwitpoeders te bepalen:

 1. Wat werkt volgens de onderzoeken het best.
 2. Wat vinden onze klanten het fijnst en het lekkerst.
 3. Wat is het beste om te maken qua prijs-kwaliteit-verhouding.

Op basis daarvan hebben we een aantal eiwitshakes ontwikkeld, die ieder hun eigen doel dienen, waarvan de Pure Whey en de Protein Blend stiekem toch wel onze favoriet zijn. En omdat eiwitshakes niet werken als je ze na een week niet meer kan luchten of zien, hebben we de Flavour Shots ontwikkeld. Zo geef jij iedere shake de smaak waar je op dat moment zin in hebt en gaat je eiwitshake nooit vervelen! Voor ieder wat wils met de hoogste kwaliteit.

Conclusies

 • Eiwitpoeders zijn poeders met hoge concentratie eiwitten – you don’t say.
 • Er bestaan zowel dierlijke, als plantaardige eiwitpoeders.
  • Plantaardige bevatten geen lactose en eisen minder grote tol van het milieu.
  • Dierlijke smaken beter en worden beter opgenomen door het lichaam.
 • Eiwitpoeders worden gemaakt door eiwitten te onttrekken aan een voedingsmiddel en vervolgens te filtreren.
 • Oplosbaarheid, mate van opname, het aminozuurprofiel, het eiwitgehalte, de overige voedingswaarden, de smaak en de prijs zijn factoren die een eiwitpoeder goed of minder goed kunnen maken.
 • Bij Personal Protein kijken we naar onderzoeken, wat de klant wil en hoe de prijs-kwaliteit-verhouding het best is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting.

Je bent daarmee als eerste op de hoogte van nieuwe producten, aanbiedingen en informatieve blogs.

nieuwsbrieF

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling.