9.4/10 uit 7500+ reviews
Gratis verzending vanaf €45
Thuisbezorgd met PostNL
Voor 21:59 besteld = morgen in huis

Collageen Eiwitten

Collageen is een type eiwitpoeder dat een breed spectrum aan voordelen biedt voor je huid. Collageen staat er met name om bekend belangrijk te zijn voor het behouden van de elasticiteit en een mooi uiterlijk van je huid. Collageen eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van je bindweefsel. En bindweefsel vervult op haar beurt weer een hele belangrijke rol in de huid.

In deze blog bespreken we in het kort wat collageen eiwitten voor je huid doen, wat er gebeurt tijdens het aanmaken ervan, welke collageen typen er in je lichaam voorkomen, welke soorten collageen supplementen er zijn en welke soorten collageen supplementen we bij Personal Protein aanbieden.

 

Inhoudsgave

  • Wat collageen eiwitten doen
  • De aanmaak van collageen eiwitten
  • Welke typen collageen eiwitten er zijn
  • Welke soorten collageen supplementen er zijn
  • Welke soorten collageen eiwitten we bij Personal Protein aanbieden
  • Conclusie

 

pp_collagen_5.png
spiermassa

Wat collageen eiwitten doen

Collageen eiwitten zijn belangrijk voor je huid. Collageen eiwit vormt een groot deel van het bindweefsel in je huid en zorgt er daarmee voor dat je huid haar stevigheid behoudt.

Aanmaak van collageen eiwitten

Collageen is een eiwit dat door je lichaam zelf wordt aangemaakt. Op jonge leeftijd is de collageenproductie in je lichaam het hoogst en wordt er continu genoeg collageen aangemaakt om de huid mooi strak en gezond te houden. Dit duurt ongeveer tot je 25ste, want daarna neemt de productie van collageen gestaag af waardoor de huid slapper wordt en de eerste rimpels hun intrede zullen gaan doen. Om de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan kun je je lichaam daar een handje bij helpen door collageen supplementen toe te voegen aan je toch al goede levensstijl. Hier lees je hoe de inname van collageen rimpels kan voorkomen.

Typen collageen

Er zijn meer dan 25 typen collageen actief in je lichaam, waarvan collageen typen 1 t/m 3 het belangrijkst zijn. 90% van de collageen in je lichaam bestaat zelfs uit collageen type 1. Je zou dus kunnen zeggen dat we ons daar op moeten focussen. Je vindt deze eerste 3 typen overwegend terug in de huid.

Welke soort collageen supplementen zijn er?

Collageen supplementen kunnen gewonnen worden uit rund, varken en vis, alsook op een plantaardige manier. Er is het meeste onderzoek gedaan naar rundercollageen en uit die onderzoeken is gebleken dat de inname ervan positief bijdraagt aan de kwaliteit van de huid. Daarnaast is bekend dat viscollageen het meest lijkt op het collageen eiwit dat door de mens wordt aangemaakt, dus lijkt het erop dat viscollageen in de toekomst het go-to-collageen-eiwit zal worden om te suppleren.

Verder bestaat er collageen eiwit poeder, collageen pillen en collageen dat in crèmevorm op de huid gesmeerd kan worden.

collageen
creatine

Welke soorten collageen eiwitten bieden we bij Personal Protein aan?

Bij Personal Protein bieden we rundercollageen type 1 aan in poedervorm, om de eenvoudige reden dat hier het meeste onderzoek naar is gedaan. Uit die onderzoeken komt steevast naar voren dat de inname van collageen eiwit (al dan niet in poedervorm) positief bijdraagt aan de kwaliteit en elasticiteit van de huid en daarmee rimpelvorming tegengaat. In poedervorm kun je het ook heerlijk combineren met onze flavour shots – is het nog lekker ook.

 

Conclusie

Collageen eiwitten zijn belangrijk, je lichaam maakt ze zelf aan maar vanaf je 25ste neemt de aanmaak het eiwit gestaag af. Er zijn meer dan 25 typen collageen actief in je lichaam, maar vooral type 1 is belangrijk, aangezien 90% van de collageen in je lichaam uit type 1 bestaat. Onderzoek wijst uit dat het innemen van collageen eiwitten een positieve werking heeft op de kwaliteit en elasticiteit van je huid en kan daarmee rimpelvorming vermindert. 

Bij Personal Protein bieden we rundercollageen van type 1 aan in poedervorm. Zeg nou zelf: hoe fijn is het dat je banaanshake bijdraagt aan de stevigheid van je huid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting.

Je bent daarmee als eerste op de hoogte van nieuwe producten, aanbiedingen en informatieve blogs.

nieuwsbrieF

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerstvolgende bestelling.